Siapa sebenarnya saya di belakang Suhaila Artwork ni?






Salam untuk semua.....
Salam.... hehehhee..... kenapa tetiba pulak nak keluar topic ni? rasanya kali ni mood entry suhaila @rtwork sedikit berbeza.... tak ada gambar cake yang akan saya masukkan... saja nak cerita siapa sebenarnya saya dibelakang suhaila @rtwork ni?

Suhaila artwork saya tubuhkan pada hujung 2009.... atas dasar terlalu meminati bidang bakery.... tak tahulah kenapa... tapi saya memang giler pada cake.... saya tak pernah rasa jemu mengadap kek-kek saya... demam pun saya gagahkan untuk membaking.... entah dari mana datangnnya kekuatan.

Memang ramai yang argue! tentang kerjaya2 yang saya buat selama ni. ada orang mencebik study tinggi-tinggi cuma boleh duduk rumah jerrrrr? "dan ada satu lagi business yang saya buat, iaitu hehehhee business MLM! laaaaaa kalau dengar memang pedass telinga.. rasa macam nak cekikkkkk jerrrrr... tapi tak der pekdah! Ehhhh salah ker ada degree duk dapur macam saya..... sesungguhnya diaorang pun tak tahu berapa RM-RM masuk dalam handbag saya dengan membaking ni.... tambahan dengan business MLM yang saya buat.. memang income yg diperolehi cukup untuk buat hidup selesa, Walau pun org pandang sebelah mata pada business MLM.. bagi saya MLM lah yang mengajar saya berbusiness.... AUCHhhhhh! ni bukan kempen lah!

Apapun business bagi saya bukan terletak pada jenis sesuatu business... tapi how kita punya mentality menerima dan menjalankan business tu.... Masa saya aktif dgn MLM hari tu, mmg masa saya banyak dihabiskan denga buat roadshow.. Ke Penang, Kedah, Perak, Kota Bharu, Sabah , Sarawak, Melaka, Kuala Lumpur.... memang seronok gilerrrr..... apatah lagi kebanyakkannya saya yang menyampaikan talk sendiri... mmg puas hati. Hari ni... hehehehe alhamdulillah pasif income!.....

Mengurus business kecil saya ni memang memerlukan kekuatan mental dan fizikal, almaklum tak ada staff, tambah ada baby yg manja... huhuhuhu.....sungguh mencabar...

Memang besar tekad saya untuk memastikan kerja-kerja baking saya tak terjejas walaupun ada Jannah.... sejak dari dalam perut lagi saya sering bagitahu kat Jannah..... Jannah kena kuat, kena sihat... Mama work... alhamdulillah semuanya berjalan lancar..

Wah rezeki semenjak ada Jannah ni memang tak putus-putus... ada saja order yang masuk....saya happy sangat..

Semogalah semuanya menjadi berkat....... Luv you cake.... hehehe....
Powered by Blogger.